De toeristische werkgroep MenterAroute heeft de 3de MenterAgids samengesteld. In deze gids staan 8 fietsroutes die in lengte variëren, historische en architectonische informatie over de dorpen Noordbroek, Zuidbroek, Muntendam en Meeden, en een lijst met handige adressen langs de routes.
Het boekje is op 15 april verkrijgbaar op de Voorjaarsmarkt in de Heemtuin in Muntendam.

De MenterAgids 2012 is inmiddels al weer de derde editie van dit geliefde boekwerkje.

De MenterAroute is een cultuur-toeristische route
die in een cirkel de dorpen Zuidbroek, Muntendam,
Meeden, Westerlee, Heiligerlee, Scheemda
(+ Oldambtmeer en Blauwestad) en Noordbroek verbindt.

Een avontuurlijke lus aan de Internationale Dollardroute (180 km.)
en de Landelijke Fietsroute LF9 - NAP route (445 km.)

menterA-logo

Zoals u misschien gehoord of gelezen heeft, heeft het college van B&W voorgesteld om de subsidie voor de Heemtuin
in 2013 totaal te schrappen en met een commerciele marktpartij verder te gaan. Dat er bezuinigd moet worden snappen we.
Maar zonder overleg en op deze radicale manier, heeft het bestuur overvallen. De afgelopen 6 jaar is het stichtingsbestuur met
alle medewerkers erin geslaagd de Heemtuin tot grote bloei te brengen en wij vrezen dat op deze manier de kwaliteit van de
Heemtuin verdwijnt. Om door te kunnen gaan en de Heemtuin uit te laten groeien tot de diamant van Menterwolde
hebben wij alle ondersteuning, ook die van u, nodig. Indien u ons steunt vragen wij u onze petitie te steunen. Via onderstaande
link kunt u dat digitaal doen. Ook liggen er, als u liever handmatig te petitie wilt tekenen, formulieren hiervoor in ons paviljoen.
 
Alvast hartelijk dank namens de medewerkers en ook namens iedereen die bij de Heemtuin betrokken is.
 
Petitie link: heemtuin.petities.nl

Menteraweken agenda 2012 Menterwolde

Van 14 juli tot 1 oktober zijn ze er weer: de MenterAweken in de gemeente Menterwolde. De toeristische werkgroep MenterAroute heeft een zeer gevarieerd programma samengesteld met fietstochten, wandelingen, muziek, dans, kunst, cultuur en ontspanning.

Bekijk hier de agenda online

Toeristische Werkgroep MenterAroute is druk bezig de laatste hand te leggen aan de MenterAgids 2012. Inmiddels al weer de derde editie van dit geliefde boekwerkje.
In 2004 kwam de eerste uitgave uit en de tweede zag in 2007 het levenslicht. De boekjes wijzen op de aantrekkelijkste plekjes van Menterwolde en omgeving en worden door zowel de eigen inwoners als door toeristen gretig gebruikt. Alle locale toeristische aanbieders kunnen de gids aan hun gasten aanbieden. Die zullen verbaasd staan over de hoeveelheid aan mooie en interessante plekjes die onze omgeving te bieden heeft. In de nieuwste uitgave komen een zevental pure fietsroutes (afstanden 25-50 km.) en drie themaroutes. Bij deze laatste ligt niet de nadruk op het fietsen maar er wordt dieper ingegaan op een thema. Deze thema’s zijn “Kerken”, “Culinair” en “Kunst onderweg”.

Mede mogelijk gemaakt door:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland.

Fietsen met Abel, je digitale fietsgids, op het fietsstuur is spannend én ontspannend. Het apparaat (genoemd naar de in Groningen geboren ontdekkingsreiziger Abel Tasman) is meer dan een TomTom. Niet alleen wordt je de weg gewezen door een verrassend gebied met een rijke historie, Abel geeft ook boeiende informatie over bezienswaardigheden onderweg. Geen gedoe meer met landkaarten en informatieboekjes: Abel geeft je alle informatie in woord en beeld op het heldere kleurenschermpje. Abel is voorzien van twee prachtige routes (ieder bijna 50 kilometer) door het Randvenengebied, tussen de Groninger klei en de Drentse Heuvelrug; de Veenkoloniën van Sappemeer in Groningen tot Spijkerboor in Drenthe dus. In Groningen en Drenthe is dit een unieke manier van fietsroutes beleven. Avontuurlijke fietsers kunnen via de routewinkel van www.abellife.nl naar Abellife in Groningen. Toeren langs Turf is eerst beschikbaar voor Windows Mobile toestellen. Later volgen Android en i-Phone applicaties.

Op bovenstaande foto legt Visual Artist Laurens Boersma de sfeer van het landschap vast. Hieronder het schilderij (kopiëren is alleen toegestaan na uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar Laurens Boersma) www.laurensboersma.nl

Dat oost-Groningen de moeite van het bezoeken waard is bracht National Geographic heel mooi in beeld: http://t.co/Pszf1t3b (YouTube spot) 

Inhoud syndiceren
© 2011 MenterAroute | Realisatie Grafisch bedrijf de Bruin - Zuidbroek. m