MenterAroute.nl

Kunst Onderweg Route

De route ‘Kunst onderweg’ maakt deel uit van de MenterAroute, een cultuurhistorische route in het Wold en Oldambt die in een cirkel van 35 km. de dorpen Noordbroek, Zuidbroek, Muntendam, Meeden, Westerlee, Heiligerlee en Scheemda verbindt.
Landschapsfoto Jaap Olof
De route ‘Kunst onderweg’ voert u langs plekken met kunst en de makers ervan in de gemeente Menterwolde (Oost-Groningen). Langs galeries en ateliers, een museum, een antiekwinkel, een pottenbakkerij en een theeschenkerij.

Kunst, het bekijken waard!

Per fiets of met de auto
‘Kunst onderweg’ is een route die u op één dag kunt afleggen, op de fiets of met de auto. U rijdt langs plekken in de dorpen Muntendam, Meeden en Borgercompagnie, waar u allerlei vormen van kunst kunt bekijken.
U kunt een kijkje nemen in museum Lammert Boerma, genieten van de ruimte in de Heemtuin, schilderijen, beelden en keramiek bekijken in de verschillende galeries en ateliers, een demonstratie pottenbakken bijwonen of genieten van het Gronings landschap op foto’s en in werkelijkheid.
U kunt u laten leiden door de routebeschrijving van ‘Kunst onderweg’, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen weg gaan.
Let onderweg op de prachtige vergezichten en mooie natuur. Ontdek de verschillen tussen de dorpen die u aandoet. Vergeet niet op tijd de tocht te onderbreken voor een lekkere kop koffie of thee met povverd of een lunch in de theeschenkerij die u passeert.

Arrangement
Wilt u in de buurt van de route overnachten? Boek dan een arrangement.
• U bent verzekerd van een slaapplaats met een ontbijt.
• Fietsen staan voor u klaar.
• U krijgt bij vertrek een rugzak mee met een lunchpakket en een routebeschrijving.

Meer informatie
Voor meer informatie over de route ‘Kunst onderweg’ en het arrangement:
• Toeristisch bureau WegWijs, tel. (0598) 62 00 98 en (06) 53 32 88 88

Deelnemers

Home | Login

Copyright © 2014. MenterAroute.nl. All Rights Reserved.