MenterAroute.nl

De MenterA Oorsprongroute

ongeveer 30 KM, Fietsroute.
(kan ook met de auto volg dan***)

Langs weidse landschappen maar ook: langs theetuin Vlinderij -Muntendam, centrum Veendam (horeca,winkelcentrum en tropisch zwembad en het Veenkoloniaal Museum),centrum Wildervank (horeca), Borgercompagnie (natuurpark Borgerswold, museumboerderij met landbouwgereedschap, boerderij-winkel met asperges en rode vruchten, bloembinderij en theetuin en museum Lammert Boerma) en terug in Muntendam (de Heemtuin).
Regenboog Meeden
Wie met de auto rijdt, kiest als afgebogen wordt op fietspaden, op de kaart een parallel weg. Dat is in alle gevallen gemakkelijk te doen. Deze route brengt u van de rand van het WoldOldambt naar de oude veenkoloniën Veendam en Wildervank.(17e eeuw).Hier strekte zich een moeras uit naar het zuiden tot Overijssel en naar het oosten tot ver in Duitsland.
Algemene informatie: De MenterAroute is naar een middeleeuwse veenrivier genoemd die richting het Noorden over het grondgebied van Menterwolde naar de Dollard bij Termunten stroomde. Namen voor deze rivier waren Munte, Menter A, de Oude AE. (Aa of Ee is een erg vaak gebruikte algemene naam voor beken en riviertjes).MenterA-OorsprongRoute (26 km.) Fietsroute Deze route brengt u van de rand van het Wold-Oldambt naar de oude veenkoloniën Veendam en Wildervank (17e eeuw). Hier strekte zich naar het zuiden een moeras uit tot aan Overijssel en naar het oosten tot ver in Duitsland.

TurfschipperDe MenterAroute is naar een middeleeuwse veenrivier genoemd die richting het Noorden over het grondgebied van Menterwolde naar de Dollard bij Termunten stroomde. Namen voor deze rivier waren Munte, Menter A, de Oude AE. (Aa of Ee is een erg vaak gebruikte algemene naam voor beken en riviertjes). Met deze route volgen we naar het zuiden de zichtbare overblijfselen van de rivier MenterA (Oude AE) in het landschap en wel tot de oorsprong. Onder andere de vijvers in Veendam (met duiker onder het museum) zijn daar nog resten van. Onderweg kunt u bovendien genieten van theetuinen, een prachtig museum en natuurgebieden. Opmerking: meer achtergrond- informatie vindt u aan op de pagina Toeristische informatie

route

Home | Login

Copyright © 2014. MenterAroute.nl. All Rights Reserved.